Highschool Esports

 


De afgelopen jaren is het "digitaal sporten" in opmars gekomen en trekt inmiddels volle zalen rondom grote, internationale toernooien.

Op Thorbecke is het vanaf 2021-2022 mogelijk in een highschool profiel je eigen skills op het gebied van gamen te verbeteren. Met highschool Esports kunnen leerlingen, onder begeleiding van ervaren game-coaches, zich ontwikkelen op alle gebieden die met Esports te maken hebben. Onze partner, 'House of Esports', werkt daarmee volgens de Digitale Schijf van 5: Educatie, Gezondheid, Welzijn, Sport en Gamen.

 

  • Bij Educatie, leren leerlingen meer over de strategieën, leren ze van- en met elkaar en krijgen ze algemene voorlichting rondom Esports. 
  • Het stukje Gezondheid richt zich op voeding, slaapritme en fysieke houding tijdens het gamen. 
  • Bij Welzijn kun je denken aan de balans tussen gamen en school, gamen en sociale contacten, emotionele ontwikkeling, etc. 
  • Bij het stukje Sport zullen de leerlingen zich fysiek ontspannen buiten het gamen om. Dit kan middels sportieve elementen die House of Esports de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en die zorgen voor de broodnodige beweging tussendoor. 
  • Tot slot staat uiteraard het Gamen centraal; hoe word ik een betere gamer? Wat heb ik daarbij nodig? En dit alles gebeurt dus onder leiding van game-coaches, die het proces opzetten, begeleiden, en sturen.

 

Het profiel wordt aangeboden op dinsdag- en donderdagochtend en vindt plaats bij House of Esports in de Persoonshallen te Rotterdam Feijenoord. Vervolgens worden de leerlingen om 12.00 uur op school verwacht voor hun reguliere lesprogramma. Ieder Highschool profiel maakt deel uit van de lessentabel en is dus niet "extra" bovenop het rooster; het is een schoolvak waar ook een beoordeling voor gegeven wordt.


Aan alle Highschool profielen zijn voor ons extra kosten verbonden. Je kunt hierbij denken aan de inhuur van de locatie, materialen en personeel. We vragen daarom een bijdrage aan ouders van €200.- per schooljaar. We bieden Highschool profielen aan in klas 1 en 2 voor alle niveaus op de Rotterdamse locaties van Thorbecke. Op havo/vwo niveau kan er in klas 3 nog één keer per week worden meegetraind. Voor de andere niveaus is in klas 3 het examenprogramma gestart en is er in het rooster onvoldoende ruimte om een highschool profiel aan te bieden.


Voor ieder Highschool profiel geldt echter wel: het kan alleen aangeboden worden als er voldoende leerlingen zijn aangemeld.

Wil je informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met de Highschool coördinator, Dhr. Blaauw, bureautopsporthighschool@tvo-rotterdam.nl.