Highschool Handbal

Wil jij meer halen uit je talent voor handbal? Dan is de Highschool handbal iets voor jou!

Leerlingen van verschillende leeftijden trainen twee keer per week onder schooltijd met elkaar, onder leiding van Herman Schaap. Hij is trainer en oprichter van Handbalschool Amstelland en tevens trainer geweest van Handbalschool Rijnmond. Hij is full-time proftrainer en Hoofd Jeugdopleiding bij Greenpark Aalsmeer.

Thorbecke heeft veel contact met de Handbalschool Rijnmond. Zij moedigen kinderen aan om te kiezen voor een school waar extra trainen goed gecombineerd kan worden met leren. En dan kom je al snel bij Thorbecke Voortgezet Onderwijs uit.

Je traint 4 lesuren per week in je Highschool profiel. Omdat je veel extra traint, leer je veel. Daar heb je bij je eigen vereniging natuurlijk veel plezier van!

Op vmbo basis/kader/mavo niveau wordt Highschool Handbal aangeboden in klas 1 en 2. Op havo/vwo niveau kan ook in klas 3 dit Higshchool profiel nog 2 lesuren per week gevolgd worden

Trainer: Herman Schaap

"Ik geef nu 34 jaar training en heb tot en met de Eredivisie alle niveaus getraind, zowel mannen- als vrouwenteams en diverse jeugdteams. Dit deed ik onder andere bij Quintus, Westlandia, DWS, Roda, Ancora (Savosa), Ventura, HVC en Snelwiek.
Ook ben ik trainer geweest op Handbalschool Rijnmond en van diverse regio-selectieteams; de Rotterdamse Selectie, Zuid-Hollandse selectie en RTC metropool.
Op dit moment doe ik de Jeugdopleiding bij Green Park Handbal Aalsmeer, waar ik nu 9 jaar als trainer werkzaam ben. Ik train hier de F tot en met de A jeugd en tevens 1x per week de Heren Jeugd Topsportgroep. Tevens ben ik, samen met Rene Romeijn, oprichter/trainer van Handbalschool Amstelland en geef regelmatig Clinics.

Als trainer heb ik de papieren JHT, HTA en HT4. Voor Thorbecke verzorg ik nu 8 jaar de handbaltrainingen."

Kosten

Wat goed is om te weten, is dat er voor school extra kosten verbonden zijn aan dit profiel. Je moet dan denken aan: Huur van faciliteiten als zalen en velden, maar ook de kosten van de sportkleding. Van ouders vragen wij daarom een jaarlijkse bijdrage van € 200,-
Wil je informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met de Highschool coördinator, Dhr. Blaauw, bureautopsporthighschool@tvo-rotterdam.nl.

Testdagen

Voor dit highschoolprofiel moet je wel een test doen, deze vindt meestal plaats in februari, dus voordat je inschrijft op school. Op deze dag wordt door de trainer gekeken of je het niveau van de highschoollessen aan zou kunnen, maar ook of je jezelf coachbaar opstelt en laat zien dat je graag beter wilt worden in jouw sport.
Je kunt je aanmelden voor deze testdag via de groep 8-website (meestal vanaf half/eind november tot vlak voor de testdag).

Voor Highschool Handbal kan ook op andere momenten worden meegetraind. Stuur hiervoor een mail naar thorbeckehandbalklas@gmail.com

 

Impressie

Om een impressie te krijgen van de Highschool hebben we een video gemaakt: