Rotterdam, 1 april 2020

Geachte ouders, verzorgers en leerlingen,

Gisteravond heeft het kabinet zoals verwacht de coronamaatregelen verlengd. Ook de scholen blijven langer dicht, namelijk tot en met de meivakantie. Dit vinden wij jammer, in de eerste plaats voor onze leerlingen en ons personeel. Het liefst hadden we na 6 april de draad weer opgepakt maar we snappen dat deze maatregelen noodzakelijk zijn in het belang van ieders gezondheid.

Daarom zetten we er samen de schouders onder en gaan we verder met het geven van onderwijs op afstand. De afgelopen weken hebben onze leerlingen, ouders en docenten al laten zien hoe flexibel en veerkrachtig zij zijn. Het geven van onderwijs op afstand is wennen, maar verloopt in de meeste gevallen goed. Er is regelmatig contact tussen school en thuis, de meeste leerlingen zijn goed bezig met het thuiswerk. Vanaf volgende week gaat iedere leerling weer werken volgens rooster. De komende weken zullen we dit onderwijs op afstand blijven invullen en steeds verder verbeteren. De meivakantie gaat door zoals gepland. In deze periode is er dus geen onderwijs.

Voor onze examenkandidaten geldt dat we na 6 april het SE (schoolexamen) weer zullen opstarten. De locatie waarop uw kind zit, zal u op korte termijn informeren over het examenrooster. De zak- en slaagregeling wordt volgende week bekend gemaakt door het ministerie van OCW en zal u worden toegestuurd.

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te verminderen zijn dus verlengd tot en met 28 april. De belangrijkste maatregelen zijn: blijf thuis - zéker met verkoudheidsklachten, houdt 1,5 meter afstand en was vaak je handen. Alle maatregelen kunt u vinden op de website van de rijksoverheid of het RIVM.

Wij realiseren ons dat deze situatie veel van u en onze leerlingen vraagt en dat dit niet altijd makkelijk is. Zeker nu de periode van onderwijs op afstand langer gaat duren is het belangrijk om regelmatig contact te hebben met de school. Schroom niet om ons om raad te vragen of om tips te vragen. Weet dat we altijd voor u klaarstaan.

We wensen u veel sterkte en succes in deze onwerkelijke tijd.

Met vriendelijke groet,

Mirjam Berkhout, rector Thorbecke Voortgezet Onderwijs
Petra v.d. Berg, locatiedirecteur Thorbecke Nieuwerkerk ad IJssel
André Eikenboom, locatiedirecteur Thorbecke Merkelbachstraat
Roel Schrauwen, locatiedirecteur Thorbecke Prins Alexanderlaan
Frank Vijg, locatiedirecteur Thorbecke Prinsenlaan