Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Sportklas

Ben je sportief aangelegd en vind je het leuk om verschillende sporten beter te leren beoefenen? Dat kan als je kiest voor de sportklas op het vmbo voor sport & dans.

Let op: Je volgt gewoon vmbo b/k onderwijs, alleen hebben wij de vakken muziek, tekenen en handvaardigheid deels ingewisseld voor sport- of danslessen. Verder krijg je natuurlijk net zoveel Engels, wiskunde, Nederlands, enzovoort als op een andere vmbo.

Wat mag je nog meer in de sportklas verwachten?

We willen je graag met veel sporten kennis laten maken. We vinden het ook belangrijk dat je leert samenwerken, leert omgaan met winnen en verliezen en dat je nieuwe sporten ontdekt. Daarom krijg je een uitgekiend programma waarmee je verschillende sporten kan uitproberen. Met ons sportprofiel maak je van je middelbare schooltijd een sportieve én leerzame tijd!

De sportklas gaat nog verder. Naast de uitdagende gymlessen krijg je verschillende clinics. Je gaat bijvoorbeeld klimmen en een dag op survival. In het tweede leerjaar staan sporten als tennis, squash, mountainbike, outdoor-ski en op het programma.
Aan dit profiel zijn wel extra kosten aan verbonden. U moet dan denken aan deelname aan clinics als: basketbal, skiën, indoor klimmen, huur van mountainbikes en inhuur van instructeurs. Daarnaast krijgen de leerlingen ook sportkleding van school. Jaarlijks bedragen deze kosten € 180,-

Het hele jaar door zijn er toernooien en sportdagen. Dat doen we op school, maar ook buiten school, samen met andere scholen en organisaties.
 
Contactpersoon: dhr. Van Wingerden, mvanwingerden@tvo-rotterdam.nl (010 – 289 04 00)

Voor de sportklas moet je wel een test doen. Deze test duurt de hele dag. Natuurlijk krijg je hier vrij voor van je basisschool.

Je kunt je opgeven voor de sporttest bij aanmelding op school, via fzoeteweij@tvo-rotterdam.nl of via 010-2890400.

Mogelijkheid tot aanmelden, proeflessen, Open Huis, testdagen, audities etc. komt beschikbaar in de periode na de herfstvakantie.

 

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?