Welkom bij het vmbo voor sport & dans!

Op de locatie vmbo voor sport & dans aan de Prins Alexanderlaan zitten leerlingen die een vmbo basis– of kaderopleiding volgen. Dat doen ze in een veilig en overzichtelijk gebouw. De ene helft is voor de leerlingen uit het eerste en tweede jaar, de andere helft voor leerlingen uit de derde en vierde klas. Beide delen hebben een eigen aula, eigen lokalen en een eigen schoolplein. In het gebouw is een dansstudio en er zijn praktijklokalen waar werksituaties geoefend kunnen worden. Er is veel aandacht voor sport en bewegen. Dat straalt het gebouw ook uit en dat merk je aan de sfeer.

Sfeer

Een goede sfeer is heel belangrijk om goed te kunnen werken, daarom is er veel aandacht voor hoe leerlingen en docenten met elkaar omgaan. Er zitten circa 400 leerlingen op onze locatie. We zijn een kleine en veilige locatie waar een goede sfeer belangrijk is.

 

Basis/kader

Leerlingen komen in de onderbouw in een gecombineerde basis/kader-klas. De indeling gebeurt aan de hand van de informatie en het advies van de basisschool. Soms kan aanvullend onderzoek nodig zijn.

LWOO

Op onze locatie is ook plaats voor leerlingen met een lwoo-advies. Het is onze specialiteit om je te helpen als leren niet zo gemakkelijk gaat.

Profielen op de locatie vmbo voor sport & dans

Op het vmbo voor sport & dans kun je kiezen uit de sportklas of de sportklas+, de highschool Voetbal, Basketbal, Volleybal, Hockey of de highschool Dans. De profielen worden in de onderbouw aangeboden.

Topsporters

Op onze locatie zitten veel topsporters. Sport en opleiding kunnen ze goed combineren, omdat we een Topsport Talentschool zijn.

Bovenbouw

In de bovenbouw kan je kiezen voor de richtingen

  • Economie & Ondernemen
  • Diensten & Producten
  • Zorg & Welzijn.


Je kunt zelfs eindexamen doen in Sport, Dienstverlening & Veiligheid. Dit is een voorbereiding voor leerlingen die naar het CIOS willen of naar een MBO opleiding waar je opgeleid wordt voor een geüniformeerd beroep zoals politie, leger en beveiliging. Allemaal beroepen waar hoge eisen worden gesteld aan je lichamelijke conditie.

Extra activiteiten

Informatie over extra activiteiten volgt zo snel mogelijk.

 

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?