Highschool voetbal

In de highschool Voetbal begin je twee ochtenden per week op de velden van Excelsior met een pittige training waar veel aandacht is voor de individuele ontwikkeling van jou als voetballer.

In de onderbouw krijg je onder schooltijd 4 lesuren (techniek)training. Het doel van voetballen is natuurlijk winnen. Daarom is er veel aandacht voor aanvallen, omschakelen en verdedigen. We vinden het ook heel belangrijk dat je snapt wat je aan het doen bent, dus wordt er veel uitgelegd. Het doel van de highschool trainingen is dat jij een betere voetballer wordt, of je nu zelf op een hoog of een wat lager niveau speelt.

De highschool voetbal is uitsluitend bedoeld voor leerlingen die (nog) geen topsportstatus hebben. Voetballers die zich heel erg goed ontwikkelen, kunnen misschien doorgroeien van highschoolleerling naar topsporter.*

* Om topsportleerling te worden, moet je talent erkend zijn door de KNVB. Thorbecke Voortgezet Onderwijs is de enige Topsport Talentschool in de regio. Topsporters kunnen hier hun opleiding en trainingen optimaal combineren. Zie ook www.topsporttalentschool.nl.

 

Kosten

Wat goed is om te weten, is dat er extra kosten verbonden zijn aan dit profiel. Je moet dan denken aan: Huur van faciliteiten als zalen en velden, maar ook de kosten van de sportkleding. Deze bedragen jaarlijks € 195,- Wil je informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met de Highschool coördinator: Dhr. Blaauw, bureautopsporthighschool@tvo-rotterdam.nl.

Testdag

Voor dit highschoolprofiel moet je wel een test doen, deze vindt meestal plaats in februari, dus voordat je inschrijft op school. Op deze dag wordt door de trainer gekeken of je het niveau van de highschool lessen aan zou kunnen. Je kunt je aanmelden voor deze testdag via de groep 8-website (meestal vanaf half/eind november tot vlak voor de testdag).

 

Impressie

Om een impressie te krijgen van de Highschool Voetbal hebben we een video gemaakt: