Highschool handbal

Wil jij meer halen uit je talent voor handbal? Dan is de Highschool handbal iets voor jou!

Leerlingen van verschillende leeftijden trainen twee keer per week onder schooltijd met elkaar, onder leiding van Herman Schaap. Hij is trainer en oprichter van Handbalschool Amstelland en tevens trainer geweest van Handbalschool Rijnmond. Hij is full-time proftrainer en Hoofd Jeugdopleiding bij Greenpark Aalsmeer.

Thorbecke heeft veel contact met de Handbalschool Rijnmond. Zij moedigen kinderen aan om te kiezen voor een school waar extra trainen goed gecombineerd kan worden met leren. En dan kom je al snel bij Thorbecke Voortgezet Onderwijs uit.

Het highschool handbal profiel vindt plaats in leerjaar 1,2 en 3. De leerlingen krijgen onder schooltijd twee trainingen/vier lesuren per week. (m.u.v. de 3e klas, hier wordt nog één keer per week getraind).

Herman Schaap: "Deze klas is ideaal voor jonge handballers die de top willen halen in hun sport of gewoon graag meer willen trainen dan ze kunnen bij hun club. Behalve aan techniek besteed ik ook tijd aan persoonlijke gesprekken en vraag de leerlingen wat ze willen bereiken. Het is dan aan ons om dat in goede banen te leiden. Maar de groep mag nog wel wat groter. Dus zeker voor kinderen in groep 8, die nu al uitkijken naar een vervolgopleiding, is het goed om te weten dat deze klas er is."

Binnen de huidige handbalklas zijn er leeftijdsverschillen. "Dat was in het begin even wennen en zoeken hoe ik een training het beste kon opbouwen." aldus Schaap. "Maar inmiddels helpen de oudere leerlingen de jongere en geven hen handige tips en aanwijzingen. Het is een heel ambitieuze en gedreven groep en ik zie ze steeds beter worden. Sommige oud-leerlingen spelen inmiddels in topteams in o.a. de Beneleague Eredivisie en zelfs in Duitsland bij de top van de Bundesliga."

 

Kosten

Wat goed is om te weten, is dat er voor school extra kosten verbonden zijn aan dit profiel. Je moet dan denken aan: Huur van faciliteiten als zalen en velden, maar ook de kosten van de sportkleding. Van ouders vragen wij daarom een jaarlijkse bijdrage van ± € 200,-
Wil je informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met de Highschool coördinator, Dhr. Blaauw, bureautopsporthighschool@tvo-rotterdam.nl.

Testdagen

Voor dit highschoolprofiel moet je wel een test doen, deze vindt meestal plaats in februari, dus voordat je inschrijft op school. Op deze dag wordt door de trainer gekeken of je het niveau van de highschoollessen aan zou kunnen, maar ook of je jezelf coachbaar opstelt en laat zien dat je graag beter wilt worden in jouw sport.
Je kunt je aanmelden voor deze testdag via de groep 8-website (meestal vanaf half/eind november tot vlak voor de testdag).

 

Impressie

Om een impressie te krijgen van de Highschool hebben we een video gemaakt: