Highschool basketbal

Voor enthousiaste en ervaren basketballers is er een speciale plek op het Thorbecke: Highschool Basketbal.

Vier uur per week train je onder schooltijd in onze eigen basketbalzaal onder leiding van Aleksandar Lukic. Hij speelde jarenlang bij Rotterdam Basketbal en is bovendien ook trainer bij de Basketball Academy Rotterdm (BAR)..

De doelstelling van onze highschool is het beter worden in jouw sport. Het maakt niet uit wat je beginniveau is, als je maar laat zien dat je coachbaar bent en je volop in wil zetten om je te ontwikkelen. Om in aanmerking te komen voor highschool basketbal moet je bij de testtraining laten zien wat je in huis hebt als basketballer.

Omdat je veel extra traint, leer je veel. Daar heb je bij je eigen vereniging natuurlijk veel plezier van. Als je heel erg goed wordt, kun je misschien doorgroeien van highschoolleerling naar topsporter bij de Basketball Academy Rotterdam!

 

Kosten

Wat goed is om te weten, is dat er voor school extra kosten verbonden zijn aan dit profiel. Je moet dan denken aan: de huur van faciliteiten als zalen en velden, maar ook de kosten van de sportkleding. Van ouders vragen wij daarom een jaarlijkse bijdrage in de profielkosten van ± € 200,-
Wil je informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met de Highschool coördinator: Dhr. Blaauw, bureautopsporthighschool@tvo-rotterdam.nl.

Testdag

Voor dit highschoolprofiel moet je wel een test doen, deze vindt meestal plaats in februari, dus voordat je inschrijft op school. Op deze dag wordt door de trainer gekeken of je het niveau van de highschool lessen aan zou kunnen, maar ook of je jezelf coachbaar opstelt en laat zien dat je graag beter wilt worden in jouw sport. 
Je kunt je aanmelden voor deze testdag via de groep 8-website (meestal vanaf half/eind november tot vlak voor de testdag).

 

Impressie

Om een impressie te krijgen van de Highschool hebben we een video gemaakt: