Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Topsport

Thorbecke Voortgezet Onderwijs biedt talentvolle sporters de kans om naast het behalen van een schooldiploma ook het maximale uit hun sportieve carrière te halen.


TeamNL Olympische Talentendag

Op 24 november organiseert TeamNL de Olympische Talentendag. Zij organiseren dit om meer talentvolle sporters te identificeren en deze de kans te geven om deel te nemen aan opleidingsprogramma’s van een aantal laat-specialisatie sporten (dit zijn sporten die geen status afgeven) voor jeugdigen. TeamNL is op zoek naar jonge atleten, tussen de 12 en 18 jaar, met enkele zeer dominante kenmerken, denk aan lang & sterk, snel & explosief en/of groot uithoudingsvermogen.
Voor meer informatie verwijzen we naar de site van TeamNL


 

Thorbecke Vo is een topsporttalentschool (www.stichtingloot.nl).

Thorbecke VO maakt voor iedere topsportleerling een individueel lesprogramma en rooster. Door de goede samenwerking met verschillende sportorganisaties is het goed mogelijk geworden trainingstijden en lestijden op elkaar af te stemmen. Als je topsporter bent, hoef je dus niet te kiezen sport óf studie! En je bent niet de enige die voor deze combinatie kiest.

Beroemde voorgangers
Op Thorbecke Voortgezet Onderwijs zitten ongeveer 250 topsporters. Een aantal ken je vast wel. Voetballers Stefan de Vrij, Robin van Persie, Georginio Wijnaldum, Leroy Fer en Erwin Mulder hebben op Thorbecke VO hun diploma gehaald. Langer geleden liep zwemster Inge de Bruijn door de gangen. Nu zitten onder andere motorcoureur Bo Bendsneyder, roeister Marieke de Keijzer, tennisster Isolde de Jong, zwemster Chantalle Zijderveld, judoka Ziggy van den Brink, karateka Bryan Lusse bij Thorbecke VO op school.

Afstemmen
Erkend door de bond, kunnen talenten via het Olympisch Netwerk Rotterdam de Topsport-status krijgen. De erkende talenten worden extra begeleid door topsport-studiebegeleiders. Zij stemmen de roosters van het onderwijs en sport zo goed mogelijk op elkaar af, zorgen voor bijlessen en overleggen met mentoren over de voortgang van de talenten. Daarnaast heeft Thorbecke Voortgezet Onderwijs een beleidsadviseur Topsport die de vernieuwingen binnen sport en onderwijs op de voet volgt. Op deze manier worden de mogelijkheden voor het combineren van de opleidingen maximaal benut. De coördinator Topsport is dagelijks bereikbaar voor alles wat zich rondom de talentvolle sporter afspeelt.

Contactpersoon: 
de heer T. Velberg
tvelberg@tvo-rotterdam.nl

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?

Zit jij in groep 8?

Thorbecke VO is een actieve openbare scholengemeenschap met vier locaties met de nadruk op talentontwikkeling, sport, bewegen en dans. We motiveren je om het beste uit jezelf te halen!