Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Highschool Voetbal

In de highschool Voetbal begin je twee ochtenden per week op de velden van Excelsior met een pittige training waar veel aandacht is voor aanvallen, omschakelen en verdedigen.

Het highschool voetbal profiel vindt plaats in leerjaar 1,2 en 3. De leerlingen krijgen onder schooltijd twee trainingen/vier lesuren per week. (m.u.v. de 3e klas, hier wordt nog één keer per week getraind).

Het doel van voetballen, naast plezier maken, is natuurlijk winnen. Daarom is er veel aandacht voor aanvallen, omschakelen en verdedigen. We vinden het ook heel belangrijk dat je snapt wat je aan het doen bent, dus wordt er veel uitgelegd. Tijdens de eerste trainingen van het schooljaar wordt de groep ingedeeld op niveau. Voor de topgroep zijn er oefenwedstrijden tegen BVO’s waaronder Feyenoord, Excelsior, Sparta en ADO. Ook tijdens het jaar is er de mogelijkheid om in de topgroep te komen.

Ieder jaar stromen er leerlingen van de highschool Voetbal door naar een BVO. Gemiddeld zijn dit vijf leerlingen per jaar. Daarnaast worden er regelmatig leerlingen op een stage uitgenodigd. En weet je waar ze de kans hebben gekregen om meer te trainen? Op de highschool Voetbal van Thorbecke VO.

Om Topsport leerling te worden, moet je talent erkend zijn door de KNVB. Thorbecke Voortgezet Onderwijs is de enige Topsport Talentschool in de regio. Topsporters kunnen hier hun opleiding en trainingen optimaal combineren. www.topsporttalentschool.nl

De highschool Voetbal wordt aangeboden op de locatie Prinsenlaan (havo, vwo), locatie Merkelbachstraat (mavo) en op het vmbo voor sport & dans (vmbo b/k).

Voor het aanmelden, informatie over proeflessen, openhuis, testdagen, audities etc. verwijzen wij u naar de Groep 8 link rechts bovenaan de website.

Contactpersoon: 
de heer J. Blaauw,
jblaauw@tvo-rotterdam.nl

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?

Zit jij in groep 8?

Thorbecke VO is een actieve openbare scholengemeenschap met vier locaties met de nadruk op talentontwikkeling, sport, bewegen en dans. We motiveren je om het beste uit jezelf te halen!