Kosten

U betaalt geen lesgeld voor uw kind in het voortgezet onderwijs. De meeste boeken krijgt uw kind van school. Sommige lesmaterialen moet u zelf betalen. Zoals woordenboeken, een rekenmachine of gymspullen.

Voor bepaalde profielen en de reizen vragen wij echter een (niet-vrijwillige) bijdrage. Tevens is er een vrijwillige ouderbijdrage voor iedere leerling.

Hieronder vindt u deze informatie beknopt, per locatie kunt u meer gedetaileerde informatie vinden onder 'Over deze locatie > Ouderbijdrage en studiekosten'.

 

 

De Algemene Ouderbijdrage is (deels) vrijwillig en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Bijdrage gebruik kluis, wanneer u deze bijdrage betaalt krijgt uw kind een kluisje toegewezen om schoolspullen en persoonlijke bezittingen veilig op te bergen.
  • Kopieertegoed, wanneer u deze bijdrage betaalt krijgt uw kind een pasje waarmee gebruik gemaakt kan worden van de kopieermachines.
  • Ouderraad, de bijdrage aan de ouderraad is vrijwillig. Toch vinden wij het fijn als u wilt bijdragen aan bijv. een kerstgala, introductiedagen voor nieuwe leerlingen en presentjes voor de examenleerlingen.
  • Overige faciliteiten, de bijdrage hieraan is ook vrijwillig, maar ook hiervoor zijn wij dankbaar voor uw bijdrage. Bij overige faciliteiten kunt u denken aan een feestelijke examenuitreiking, uitstapjes van leerlingen naar bijv. musea, digitale communicatie (bijv. apps om het rooster in te zien).

De algemene ouderbijdrage wordt in het begin van het schooljaar gefactureerd aan u.

 

De Profielbijdrage is een verplichte bijdrage. Uw kind kan binnen de locaties van Thorbecke Voortgezet Onderwijs kiezen voor diverse profielklassen, bijv. Sport, Dans of Media. Tevens zijn er topsportklassen waarvoor deze bijdrage verplicht is.

De bijdrage wordt gebruikt voor de organisatie, studiebegeleiding, zaal- of veldhuur, externe docenten/trainers en voor enkele profielen ook sportkleding.

De profielbijdrage wordt voorafgaand aan het nieuwe schooljaar gefactureerd aan u.

 

Voor het betalen van de ouderbijdrage kunnen minder kapitaalkrachtige ouders een beroep doen op de stichting Meedoen (voor Rotterdamse leerlingen).

 

Schoolreizen, jaarlijks vinden er diverse reisjes plaats. Denkt u hierbij aan kampen, survival, buitenlandreizen, maar ook dagtripjes naar bijv. Walibi of Disney.  U wordt vooraf door uw school geïnformeerd over de aard en de kosten van de reis, waarna u van de financiële administratie een factuur ontvangt.

De reizen worden door het schooljaar heen gefactureerd aan u.

 

Facturatie via WIS Collect

Voor de facturatie van de algemene ouderbijdrage, profielbijdrage en schoolreizen maken de locaties van  Thorbecke Voortgezet Onderwijs gebruik van WIS Collect.

WIS Collect is een systeem waarin de facturen worden gegenereerd en waarin de betalingen worden geregistreerd.

U ontvangt per e-mail een verzoek om de factuur aan te maken voor de betreffende bijdrage.

In de e-mail staat een link waarmee u inlogt op uw persoonlijk factuuroverzicht.

Via dit overzicht kunt u kiezen hoe u de factuur wilt betalen, via iDeal of per overboeking.

U kunt vaak kiezen voor betaling in termijnen.

Nadat u de betaalwijze heeft gekozen is de factuur definitief aangemaakt.

Indien u heeft gekozen voor betaling via iDeal dan ontvangt u een aantal dagen voor het vervallen van de factuur een reminder voor het betalen van de factuur.

Uiteraard kunt u via uw persoonlijk factuuroverzicht de factuur ook downloaden voor uw eigen administratie.

Meer informatie over WIS Collect kunt u vinden op de website: https://www.wis.nl/Ouders

 

Voor het betalen van de ouderbijdrage kunnen minder kapitaalkrachtige ouders een beroep doen op de stichting Meedoen (voor R'damse leerlingen) zie deze link.