Veelgestelde vragen

De website van het RIVM is dé website bij uitstek om antwoord te vinden op uw vragen met betrekking tot het Corona-virus (COVID-19). Deze site wordt continu bijgewerkt en is leidend.

Heeft u vragen die specifiek betrekking hebben op u, uw kind of Thorbecke (bijvoorbeeld als u een cruciaal beroep uitoefent zoals aangegeven door het RIVM), kunt u contact met ons opnemen via de mailadressen die we hiervoor hebben aangemaakt. 

Zit uw kind op TVO Prinsenlaan? Mail uw vragen naar: CommunicatiePL@tvo-rotterdam.nl
Zit uw kind op TVO Prins Alexanderlaan (vmbo met Sport & Dans)? Mail uw vragen naar: CommunicatieAL@tvo-rotterdam.nl
Zit uw kind op TVO Nieuwerkerk? Mail uw vragen naar: CommunicatieNK@tvo-rotterdam.nl
Zit uw kind op TVO Merkelbachstraat? Mail uw vragen naar: CommunicatieMB@tvo-rotterdam.nl

 

V: Is de school helemaal dicht?
A: Momenteeel is de school gesloten voor leerlingen, maar wel open als werkplek voor docenten en ondersteunend personeel. We zijn dus bereikbaar voor uw vragen per mail of telefoon.

V: Ik heb een zakelijke afspraak met iemand binnen school. Kan deze doorgaan?
A: Alle externe afspraken zijn/worden afgezegd. 

V: Is dit nu eigenlijk een soort vakantie voor leerlingen en docenten?
A: Nee, zeker niet. We zijn en blijven verantwoordelijk om het onderwijsproces gaande te houden. Hoe dat invulling krijgt en welke middelen daar voor nodig zijn, is maatwerk per school. Hierover wordt intern over overlegd, we bekijken alle mogelijkheden en proberen overal passende oplossingen voor te vinden. Denk aan digitaal onderwijs (onderwijs-op-afstand), onderwijs door middel van vlogs, werkstukken. U wordt daarvan met grote regelmaat op de hoogte gehouden.
Van de leerlingen wordt verwacht dat zij beschikbaar zijn voor onderwijs, in welke vorm van ook. We gaan er vanuit dat de leerlingen de instructies van de docenten opvolgen en de aangeboden lesstof actief bijhouden.

V: Er is een storing op Magister, wat nu?
A: Doordat veel scholen momenteel op een andere manier gebruik maken van Magister, wordt het systeem zwaarder belast. Dit kan voor storingen zorgen. Het is niet nodig om de school te bellen hierover, zowel wij als Magister zijn hiervan op de hoogte. Iedereen doet zijn uiterste best om alle lesstof zo snel mogelijk weer beschikbaar te hebben. In het geval van storing zal iedereen dus even geduld moeten hebben.

V: Hoe houden jullie ons op de hoogte?
A: U zult de komende periode door middel van social media, deze website, email en telefonisch contact door de mentor van uw kind door ons op de hoogte worden gehouden van de verdere ontwikkelingen. Uw kind zal ook wat meer contact met school hebben via whatsapp. U zult zowel via Magister als gewone mail informatie van ons ontvangen, wij kiezen voor dubbele verzending om zekerheid te creëren in geval van technische storingen en overbelasting.

V: Ik (leerling) krijg hier echt best wel spanning en stress van, ik heb wat gedoe thuis, ik moet even met iemand praten, help!!
A: Het is extra lastig dat je nu zo lang thuis zit zonder veel contact met anderen en met zoveel onzekerheid. Zeker als het thuis wat minder gaat of je andere stress ervaart. Schoolmaatschappelijk werk maakt gebruik van Helpff. Helpff is een chatsite waar kinderen/jongeren laagdrempelig met hun vragen en verhaal kunnen komen. Vanwege het thuiszitten van kinderen/jongeren heeft ENVER het team van Helpff uitgebreid voor een bepaalde periode. Zie de site en deze download.

V: Mijn kind (groep 8) heeft donderdag 19 maart een sporttest op het vmbo, gaat dit door?
A: Nee, de sporttest komt te vervallen. De nieuwe datum wordt zsm bepaald. U wordt hiervan op de hoogte gehouden.

V: Ik heb de inschrijfavonden gemist maar wil wel graag mijn kind inschrijven op Thorbecke. Kan dit?
A: Ja, dit is ook tijdens de sluiting mogelijk. Neemt u hiervoor contact op met de locatie van uw keuze om een afspraak te maken.

V: Hoe voorkom ik verspreiding van het Corona-virus?
A: ​​

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
  • Houdt ook als je geen klachten hebt afstand van elkaar

 

Zie ook deze poster van het RIVM.