Heb je vmbo b/k advies? Dan bof je, want bij Thorbecke kun je naar het vmbo met sport & dans!

De locatie aan de Prins Alexanderlaan is de locatie waar leerlingen een vmbo basis- of kaderdiploma gaan halen. Hier krijg je alle lessen die bij je opleiding horen, zoals wiskunde, Nederlands, Engels, Mens & Natuur en Mens & Maatschappij. Daar blijft het niet bij. Je krijgt namelijk ook 4 tot 6 uur per week sport of dans. Sport en dans zit gewoon in het rooster. Regelmatig heb je sporttoernooien of zijn er dansoptredens. Op deze site van het vmbo met sport & dans vind je alle informatie die je zoekt!

Op de locatie vmbo met sport & dans aan de Prins Alexanderlaan zitten leerlingen die een vmbo basis– of kaderopleiding volgen. Dat doen ze in een veilig en overzichtelijk gebouw. De ene helft is voor de leerlingen uit het eerste en tweede jaar, de andere helft voor leerlingen uit de derde en vierde klas. Beide delen hebben een eigen aula, eigen lokalen en een eigen schoolplein. In het gebouw is een dansstudio en er zijn praktijklokalen waar werksituaties geoefend kunnen worden. Er is veel aandacht voor sport en bewegen. Dat straalt het gebouw ook uit en dat merk je aan de sfeer.

Sfeer

Een goede sfeer is heel belangrijk om goed te kunnen werken, daarom is er veel aandacht voor hoe leerlingen en docenten met elkaar omgaan. Er zitten circa 400 leerlingen op onze locatie. We zijn een kleine en veilige locatie waar een goede sfeer belangrijk is.

Basis/kader

Leerlingen komen in de onderbouw in een basis-, kader- of een kader/mavo-klas. De indeling gebeurt aan de hand van de informatie en het advies van de basisschool. 
Gedurende de eerste twee jaar op onze school, kijken we op welk niveau je uiteindelijk examen kunt gaan doen. Als je een vak op een hoger niveau wilt afsluiten, dan kan dat bij ons.

LWOO

Op onze locatie is ook plaats voor leerlingen met een lwoo-advies. Het is onze specialiteit om je te helpen als leren niet zo gemakkelijk gaat.

Profielen op de locatie vmbo met sport & dans

Op het vmbo met sport & dans kun je kiezen uit highschool voetbal, basketbal, hockey, turnen, boksen, dans of sportklas breed. De profielen worden aangeboden in leerjaar 1 en 2. Voetbal en Dans worden ook in klas 3 aangeboden.

Topsporters

Op onze locatie zitten veel topsporters. Sport en opleiding kunnen ze goed combineren, omdat we een Topsport Talentschool zijn.

Bovenbouw

In de bovenbouw volg je het profiel Dienstverlening & Procucten. Hierbinnen zijn er keuzemogelijkheden.