Thorbecke Voortgezet Onderwijs

TOPSPORT

Topsport bij Thorbecke Nieuwerkerk

Thorbecke Voortgezet Onderwijs biedt talentvolle sporters de kans om een schooldiploma te halen én het maximale uit hun sportieve carrière te halen.

Ben je een topsporter? Ook bij Thorbecke Nieuwerkerk kunnen TOPSPORT-leerlingen terecht voor een optimale combinatie van school en Topsport! Op onze school maken we samen met je ouders/trainers en de studiebegeleider een rooster-op-maat zodat je kunt uitblinken op school en in je sport.  Jij wilt immers voor je droom gaan en dat willen wij ook!  Uiteraard is hierbij een goede samenwerking noodzakelijk met jouw sportorganisatie, sportbond of club. Regelmatig zullen we met jou bekijken of we het lesprogramma moeten bijstellen i.v.m. bijvoorbeeld blessure, internationale wedstrijden of piekbelasting. Je staat er dus niet alleen voor maar krijgt van onze school de volledige kans om het maximale uit je sport te halen. Als je topsporter bent,  kies je bij ons  voor sport én studie! Samen gaan we voor een TOPPRESTATIE. We kunnen dat doen omdat Thorbecke Voortgezet Onderwijs een Topsporttalentschool is (http://www.stichtingloot.nl).Beroemde voorgangers
Op Thorbecke Voortgezet Onderwijs zitten ongeveer 250 topsporters. Een aantal ken je vast wel. Voetballers Stefan de Vrij, Robin van Persie, Georginio Wijnaldum, Leroy Fer, Erwin Mulder en Nick Viergever hebben op Thorbecke VO hun diploma gehaald. Langer geleden liep zwemster Inge de Bruijn door de gangen. Nu zitten onder andere motorcoureur Bo Bendsneyder, roeister Marieke de Keijser, tennisster Isolde de Jong, zwemster Chantalle Zijderveld, judoka Ziggy van den Brink en karateka Bryan Lusse bij Thorbecke VO op school.

Afstemmen
Erkend door de bond, kunnen talenten via het Olympisch Netwerk Rotterdam de Topsport-status krijgen. De erkende talenten worden extra begeleid door studiebegeleiders. Zij stemmen de roosters van het onderwijs en sport zo goed mogelijk op elkaar af, zorgen voor bijlessen en overleggen met mentoren over de voortgang van de talenten op het studievlak. Daarnaast heeft Thorbecke Voortgezet Onderwijs een topsportcoordinator die de vernieuwingen binnen sport en onderwijs op de voet volgt. Op deze manier worden de mogelijkheden voor het combineren van de opleidingen maximaal benut. 

Contactpersoon: Dhr. Velberg, 06 - 136 064 34, tvelberg@tvo-rotterdam.nl of neem contact op met de directeur van Thorbecke Nieuwerkerk, mw. Van den Berg, 010-2890483 of pvandenberg@tvo-rotterdam.nl.

Wij gaan samen met jou voor een TOPPRESTATIE !

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?