Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Welkom!

                  Bij de leukste school voor mavo, havo, en vwo

 

Een overzichtelijke, ondernemende school in de buurt, waar iedereen elkaar kent. Waar je jouw talenten zo goed mogelijk ontwikkelt én een diploma haalt op het hoogste niveau. Daar werken we samen aan!  We stimuleren je, dagen je uit en leren je hoe je het beste kunt plannen en studeren. En er is veel te kiezen: Media, Sport of Theater en Dans!

 

Het profiel media neemt je mee in de wereld van grafimedia, vloggen, bloggen en programmeren. Bij sport maak je in clinics kennis met bijzondere sporten, en leer je leiding geven. Of kies theater en dans: samen met professionals werk je toe naar een echte toneelvoorstelling.

Leren doe je voor je toekomst!

Heb je een Vwo, Havo of Mavo advies? Dan is Thorbecke Nieuwerkerk dé school ! We vinden  het belangrijk dat je leert voor je toekomst. Bij ons haal je niet alleen een diploma, maar leer je ook kritisch en creatief denken, en samenwerken. Je leert je eigen keuzes maken en te reflecteren op je leren..

Projecten

We vinden het belangrijk dat je ook leert hoe de wereld in elkaar zit en hoe  alles met elkaar te maken heeft.  Tijdens projecten onderzoek je samen met anderen de wereld. Zo leren je samenwerken en de wereld om je heen kennen. 

Masterclass Ondernemen

In de derde klas volg je de Masterclass Ondernemen. Je ontwikkelt ondernemersvaardigheden, leert wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf en maakt kennis met verschillende beroepen.Je loopt stage en leert solliciteren.  Heel handig om je te helpen bepalen wat je na je diploma gaan doen.  Ook als je geen eigen zaak wilt beginnen!

Leren op het niveau dat bij je past!

Met een Vwo advies én met een Havo/Vwo advies ga je naar onze Vwo/Havo-brugklas. Het werktempo ligt daar lekker hoog en je krijgt les op het hoogste niveau.

Heb je een Havo of Havo/Mavo advies? Dan kom je in de Havo/Mavo brugklas. In deze klas  krijg je les op Havoniveau. Zo komen we er samen achter wat uw zoon of dochter aankan.

Met een Mavo advies kom je in de Mavo brugklas.  Wanneer echter blijkt dat Havo beter  past, kan een overstap naar de Havo alsnog worden gemaakt.

Welk niveau je ook doet; op het Thorbecke Nieuwerkerk wordt je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen en je talenten te ontwikkelen!

 

Eindexamen

Bijna iedereen op Thorbecke Nieuwerkerk slaagt in een keer voor de Mavo ! Bij ons kun je ook examen doen in het vak Tekenen en Lichamelijke Opvoeding (LO2). Handig wanneer je een creatieve vervolgopleiding wilt volgen of  bij de politie, in de beveiliging of de sportwereld wilt gaan werken.

Havo en Vwo leerlingen stappen na de onderbouw over naar de Prinsenlaan. Door de goede begeleiding verloopt de overstap soepel en voel je je op de nieuwe locatie weer net zo thuis als in Nieuwerkerk.

Een diploma en dan?

Iedereen die bij ons een mavodiploma haalt kan naar de havo of naar het mbo niveau 4. Als het goed is weet je waar je naartoe wilt, al vanaf de brugklas heb je je op school kunnen oriënteren. We helpen je bij het kiezen van je vakkenpakket en te ontdekken wat je later wilt gaan doen. Vanaf klas 2 maak je een portfolio waaruit duidelijk wordt waar je interesses liggen en welke beroepen en opleidingen bij je passen.

Zo ben je klaar voor de volgende stap in je loopbaan!

 

 

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?

Zit jij in groep 8?

Thorbecke VO is een actieve openbare scholengemeenschap met vier locaties met de nadruk op talentontwikkeling, sport, bewegen en dans. We motiveren je om het beste uit jezelf te halen!