Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Verslag kamp klas 3

Docent LO Arjan van Zanten over het kamp klas 3.
Drie dagen op reis! Hoera! 
 
Leerjaar 3 heeft er zin in. Om 06.00 druppelen de eerste leerlingen de school binnen. Na het 
namen checken,  hup de bussen in: Op naar Aken!
 
In Aken gaan de leerlingen in twee groepen aan de slag met een spannende speurtocht onder de bezielende leiding van docent Duits dhr. Avoort.  De speurtocht heeft tot doel om Aken beter te leren kennen, maar wat een afwasborstel door nou mee te maken heeft? Wie alle opdrachten goed uitvoert deze drie dagen kan echte Ardennendollars verdienen. Leerlingen moeten de afwasborstel ruilen voor grotere, leukere, waardevollere producten: hier verdienen ze extra punten mee!
 
Om 16.00 is het tijd om richting Malmedy in de Belgische Ardennen te vertrekken. Daar aangekomen worden de kamers ingericht, wordt er gegeten en is er een avondprogramma. Voor we het weten is het middernacht en tijd om te gaan slapen.
 
Om 07.00 gaat de wekker.Vandaag hebben we een sportieve dag! om 08.00 zit (bijna) iedereen aan t ontbijt. Om 09.00 uur vertrekken we richting Coo.  Er wordt er gekanoëd en een high rope parcours gevolgd.  Het parcour eindigt met tokkelbaan die de naam death ride draagt..... dat was dus nogal spannend.  Ook het kanoën was een uitdagin. het leek wel of sommige leerlingen een duikboot hadden... Als gymdocent was ik onder de indruk van de leerlingen: iedereen ging tot het uiterste. Er werden grenzen verlegd en bergen verzet. 
 
Rond vijf uur werd er koers gezet naar het o zo gezellige en prettige kamphuis. Onderweg zag de leiding dat de hoofdje begonnen te rollen en de oogleden zwaar werden. Na overleg hebben we daarom dan ook maar besloten om het avondprogramma te laten voor wat het was. Een goede keuze!Rond middernacht was het rustig in de kamers en kon ook de leiding uitgeput ook naar bed.
 
De laatste dag alweer! Vroeg op om met gestresste gezichten de tassen te pakken. Past alles weer? Toch ruim op tijd koers gezet richting de Efteling.Daar werd het een heerlijke laatste dag. Overal waar je liep kwam je wel een plukje leerlingen tegen! Na wat tegenslag in de file zijn we rond 19.30 weer aangekomen waar we vertrokken. Met volgens mij alleen maar blije en gezichten op standje moe.
 
Namens de leiding wil ik iedereen bedanken voor dit ontzettend leuke kamp! Er is geen onvertogen woord gevallen. Dat is een compliment voor alle derde jaars leerlingen!
 
Filmpje van kamp kijken? Klik dan hier
 
 
Arjan van Zanten
Docent lichamelijke opvoeding
« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?

Zit jij in groep 8?

Thorbecke VO is een actieve openbare scholengemeenschap met vier locaties met de nadruk op talentontwikkeling, sport, bewegen en dans. We motiveren je om het beste uit jezelf te halen!