Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Thorbecke Nieuwerkerk scoort een 9!

De locatie Nieuwerkerk van Thorbecke Voortgezet Onderwijs scoort een 9 in het grote scholenonderzoek van onderwijssocioloog Jaap Dronkers. De cijfers in de zogenaamde Dronkerslijst zijn een kwaliteitsoordeel op een schaal van 1 tot 10.

De locatie Nieuwerkerk van Thorbecke Voortgezet Onderwijs scoort een 9 in het grote scholenonderzoek van onderwijssocioloog Jaap Dronkers. De cijfers in de zogenaamde Dronkerslijst zijn een kwaliteitsoordeel op een schaal van 1 tot 10. Het geeft weer over hoeveel kennis en vaardigheden de op het eindexamen geslaagde leerlingen van de scholen beschikken. De cijfers die leerlingen halen op het centraal schriftelijk examen zijn dus de belangrijkste basis van dat oordeel. Daaraan voegt Dronkers de verschillen tussen de cijfers voor school- en centraal examen, en de toegevoegde waarde van de scholen toe als extra bonuspunten. De toegevoegde waarde zet de prestaties van leerlingen af tegen het advies dat zij kregen van de basisschool. De lijsten zijn gebaseerd op de examencijfers uit 2012. Toen slaagde 94% van de leerlingen bij Thorbecke Nieuwerkerk. Het afgelopen jaar slaagden zelfs alle leerlingen! Met recht kan er gesproken worden over een excellente mavo! Uiteraard is Thorbecke Nieuwerkerk  trots op dit resultaat en spant zich in om ieder jaar zo’n mooi rapportcijfer te krijgen. Heeft u een kind in groep 8? Thorbecke Nieuwerkerk heeft op31 januari open huis. U bent van harte welkom.

Percentage geslaagde leerlingen vanaf 2006: 100%, 98%, 89%, 92%,100%, 98%, 94% en in 2013 weer 100%! 

 

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?

Zit jij in groep 8?

Thorbecke VO is een actieve openbare scholengemeenschap met vier locaties met de nadruk op talentontwikkeling, sport, bewegen en dans. We motiveren je om het beste uit jezelf te halen!