Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Schietclinic Sportprofiel

Leerlingen uit het tweede jaar van het sportprofiel kregen een clinic luchtgeweerschieten.

Schietclinic voor tweede jaars sportleerlingen

Sinds 2015 is er op sportief gebied een samenwerkingsverband tussen Thorbecke Nieuwerkerk en schietvereniging De Postschutters '63. De sportklas leerlingen van Thorbecke Nieuwerkerk maken met verschillende sporten kennis waaronder afgelopen dinsdag de schietsport.  Twee maal per jaar verzorgt  SV de Postschutters  voor onze sportklasleerlingen een clinic  onder begeleiding van een aantal ervaren instructeurs en schutters. 

De Postschutters hebben de afgelopen jaren tal van talenten opgeleid die de regelmatig prijzen winnen en titels binnenhalen. 

Momenteel hebben ze twee Nederlandse kampioenen in hun gelederen: Stefano Spek bij de junioren heren en Hannah Verhoeven bij de junioren dames. Laatst genoemde assisteerde de instructeurs . Hannah heeft vorig jaar op het  Thorbecke Prinsenlaan haar havo-diploma gehaald  en vindt het leuk op de manier wat terug te doen voor haar "oude school" en haar sport te promoten. Voor de meeste  leerlingen was het onderdeel luchtgeweer van de schietsport een eerste kennismaking met deze sport. Het is  niet te vergelijken met het schieten  met een buks op de kermis. Naast een ijzersterke concentratie moet je ook fysiek in staat zijn om lang stil te kunnen staan. De leerlingen kwamen er al snel achter dat dit niet makkelijk  is.

Evenals vorig jaar waren er leerlingen die de nodige aanleg lieten zien. Voorzitter Herman Prenger hoopt dat een aantal leerlingen zo enthousiast worden dat ze wellicht verder gaan met deze mooie tak van sport.  De leerlingen kunnen de komende periode nog 3x een training volgen. Ook de ouders kregen  overigens de gelegenheid “in de keuken” te kijken. De middag was zeer geslaagd! De genoten maaltijd heeft daar zeker aan bij gedragen. Volgende week gaat er weer een groep naar de SV de Postschutters. 

Bekijk alle foto's: schietclinic maart 2016

 

 

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?

Zit jij in groep 8?

Thorbecke VO is een actieve openbare scholengemeenschap met vier locaties met de nadruk op talentontwikkeling, sport, bewegen en dans. We motiveren je om het beste uit jezelf te halen!