Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Masterclass Ondernemen

Ondernemen is een belangrijke vaardigheid voor de leerlingen van de toekomst. Daarom hebben alle leerlingen uit de tweede klassen van Thorbecke Nieuwerkerk zich deze week verdiept in de wereld van de ondernemers.

Alle leerlingen uit de tweede klassen van Thorbecke Nieuwerkerk hebben zich deze week verdiept in de wereld van de ondernemers. In samenwerking met de gemeente Zuidplas en Stichting Brains zijn er bedrijfsbezoeken (de bedrijvenproeverij’) georganiseerd. De leerlingen bezochten in totaal 11 bedrijven in de buurt, waaronder het Van der Valk Hotel, Orange Motors en Team Jos! relatiegeschenken. 

Kick-off Masterclass ondernemen

Bij de kick-off van de Masterclass Ondernemen vertelde Pim Blokland, commissaris bij Feyenoord, aan alle aanwezige ouders en tweedejaars leerlingen over zijn weg naar het succes. Blokland kreeg -naar eigen zeggen - succes omdat hij overtuigd was van zijn eigen gelijk. Zijn innerlijke drive, zijn ambitie gaf hem energie om de kennis te vergaren die hij nodig had om een bedrijf goed te kunnen runnen. Zes andere ondernemers uit het toerisme, makelaardij en detailhandel uit de regio Zuidplas gaven een presentatie aan ouders en leerlingen uit de tweede.

In samenwerking met de gemeente Zuidplas en Stichting Brains zijn er de afgelopen weken bedrijfsbezoeken (de bedrijvenproeverij’) georganiseerd. De leerlingen uit de tweede klassen bezochten onder andere het  Van der Valk Hotel, Orange Motors, Team Jos! relatiegeschenken en MacDonalds. 

In juni volgen nog twee 2 projectdagen. Dan wordt onder meer het door GLG ontwikkelde spel Bizzfactor gespeeld worden. Dit houdt in dat leerlingen aan het eind van het project een ondernemingsplan pitchen aan een jury van ondernemers.  
 

Deze vorm van onderwijs levert inzicht en kennis op, terwijl tegelijkertijd vaardigheden ontwikkeld worden. Voor leerlingen die naar 3 mavo gaan is er volgend jaar een vervolg met de Masterclass Ondernemen. In vier modules verspreid door het jaar heen houden de leerlingen zich bezig met verschillende aspecten van het ondernemerschap. Thorbecke Nieuwerkerk ontwikkelt de Materclass Ondernemen als onderdeel van het vak economie omdat het grootste deel van de leerlingen kiest voor een vervolgopleiding waar ondernemerskwaliteiten goed van pas komen.

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?

Zit jij in groep 8?

Thorbecke VO is een actieve openbare scholengemeenschap met vier locaties met de nadruk op talentontwikkeling, sport, bewegen en dans. We motiveren je om het beste uit jezelf te halen!