Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Jonge ondernemers bij Thorbecke Nieuwerkerk

De leerlingen uit de tweede klassen mavo, havo en vwo van Thorbecke Nieuwerkerk zijn jonge ondernemers aan het worden. Na de bedrijfsbezoeken van een aantal weken geleden en de avond vol sprekers over ondernemen, zetten de leerlingen vandaag en morgen zelf een onderneming op. In het project, dat BizzFactor heet, zetten de leerlingen van klas 2 in 2 dagen een mini-onderneming op en pitchen het voor een jury.

De leerlingen uit de tweede klassen  mavo, havo en vwo van Thorbecke Nieuwerkerk zijn jonge ondernemers aan het worden. Na de bedrijfsbezoeken van een aantal weken geleden en de avond vol sprekers over ondernemen, zetten de leerlingen vandaag en morgen zelf een onderneming op. In het project, dat BizzFactor heet, zetten de leerlingen van klas 2 in 2 dagen een mini-onderneming op en pitchen het voor een jury.

Vandaag hebben de leerlingen de onderneming bedacht. Daar uit blijkt direct de diversiteit: o.a. een distributiebedrijf van allerlei soorten melk (voor mensen met allergieën en voor mensen die het heel druk hebben), een Body Factory, waar je vet kunt doneren en vet kunt laten inspuiten (aanbieding: twee billen voor € 3400,-! En na afloop van de behandeling een bikini of zwembroek cadeau)) en een onderneming die potjes geluk gaat verkopen (met in het potje opdrachten om gelukkig te worden: geef 10 mensen een high five, deel 5 complimenten uit vandaag).
 

De leerlingen maakten zowel individueel als in groepjes opdrachten en worden op beide onderdelen beoordeeld. Hoe beter de opdrachten uitgevoerd zijn, hoe hoger het startkapitaal dat vergaard kan worden. Voor de leerlingen is het een heel interessant project. Annabel: ‘Ik wil later weddingplanner worden. Daarom is het heel goed dat ik nu al hoor wat er allemaal nodig is om een eigen bedrijf te kunnen hebben. Reclame, geld, doelgroep, allemaal zaken die heel belangrijk zijn.’

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?