Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Gezondheid centraal!

Deze week vindt voor de tweede keer de gezondheidsweek plaats bij Thorbecke Nieuwerkerk.Deze week vindt voor de tweede keer de gezondheidsweek plaats bij Thorbecke Nieuwerkerk.

Woensdag, donderdag en vrijdag zijn alle eersteklassers bezig met allerlei aspecten van gezond leven: gezonde voeding, de gevaren van roken en alcohol en het belang van bewegen en ontspanning. Er komen gastsprekers van GGD Midden Holland, Stichting Jij BuroPUUR (eetstoornissen) en Jeugdplas Zuidplas (roken en alcohol). Daarnaast zijn er bijzondere gymlessen, mindfulnesslessen. De leerlingen verwerken de opgedane informatie op verschillende manieren. Zo gaan ze een gezondheidsadvies aan zichtzelf schrijven en gezond koken.

De tweede- en derdejaars van havo/vwo gaan o.a. leren reanimeren. De brandweer en de Hartstichting komen woensdag op school voor de theorielessen, vrijdag doen de leerlingen examen.

Vrijdagmiddag tussen 13 en 15 uur wordt alle bevindingen - en gezonde lekkere hapjes!- gepresenteerd aan ouders en andere belangstellenden.

 

 

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?