Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Afscheid van klas 4: met een lach en een traan

Mevrouw Steenhuizen zegt klas 4 gedag op papier.

Gisteravond namen de gediplomeerden afscheid van het docententeam en de school. Sommige deden dat lachend, anderen vonden het maar lastig: nooit meer naar die school, nooit meer naar je mentor. 

Ook voor docenten, en vooral voor de mentoren, is de diploma-avond een bijzonder moment, lees maar eens wat mevrouw Steenhuizen schrijft:

'Gisteravond was het dan zo ver; dat dik verdiende diploma in ontvangst nemen.Ik heb gisteren weer zo veel trotse ouders zien stralen als hun kind het diploma in ontvangst nam. Mooi is dat. Die vreugde na hard werken en soms bloed, zweet en tranen.

Als vierde klas mentor voelt het steeds weer dubbel om afscheid te nemen. Je bent trots dat ze het gehaald hebben en het (vaak) harde werken is beloond. Maar het is ook jammer, omdat je ze niet meer zo vaak zal zien en spreken en je toch heel benieuwd bent hoe het met ze zal gaan. Ze vertellen je in de loop van het jaar zo veel; van verkering met die, onzekerheden en ruzies, tot aan het wel/niet leren van een toets. Ineens valt dat weg.Na soms wel vier jaar dagelijks contact is dat best heel gek.

De meeste gediplomeerden zijn toe aan een nieuw begin. Een opleiding waar hun hart ligt en waar ze alleen maar mogen doen en leren wat ze uiteindelijk willen gaan doen. Ik kan me voorstellen dat dat een verademing kan zijn. 
Ik wens iedereen onwijs veel plezier & geluk met wat ze ook gaan doen. En lieve leerlingen..laat nog eens wat van jullie horen!!

Heel veel liefs,
Een trotse mevrouw Steenhuizen'

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?