Kies je voor de sportklas, dan kies je voor 8 uur sport. Je gaat 7 uur per week sporten en 1 uur sporttheorie.

Ben je sportief aangelegd en vind je het leuk om verschillende sporten beter te leren beoefenen? Dat kan als je kiest voor de Sportklas op Thorbecke Merkelbachstraat. We willen je graag met veel sporten kennis laten maken. We vinden het ook belangrijk dat je leert samenwerken, leert omgaan met winnen en verliezen en dat je nieuwe sporten ontdekt. Daarom krijg je een uitgekiend programma waarmee je verschillende sporten kan uitproberen. Met ons sportprofiel maak je van je middelbare schooltijd een sportieve én leerzame tijd!

In het eerste leerjaar zijn er, naast de gymlessen, extra uitdagende onderdelen. Zo ga je bijvoorbeeld een dag op survival of krijg je een skiclinic (indoor) en mag je je uitleven op de klimwand. Je gaat ook schaatsen en je doet mee aan de run bike run. Aan het eind van het eerste jaar is er een surfkamp. In de tweede wordt het uitgebreid met onder andere tennis en squash en in de derde van de havo en het vwo ga je snorkelen, karten, roeien en snowboarden.

Voor de Sportklas moet je wel een test doen, deze vindt meestal plaats in februari, dus voordat je je inschrijft op school. Je kunt je aanmelden voor deze testdag via de groep 8-website (meestal vanaf half/eind november tot vlak voor de testdag).

Contactpersoon: de heer Van Esch, mesch@tvo-rotterdam.nl.