Thorbecke Merkelbachstraat voor topprestaties, nu en morgen!

Ga je naar de mavo, dan kom je naar Thorbecke Merkelbachstraat. We hebben daar een gezellig, overzichtelijk gebouw, speciaal voor onze 225 mavo-leerlingen. Met zo’n aantal leer je de medeleerlingen en docenten snel kennen, waardoor het nog fijner is om naar school te komen.

Topprestaties bij Thorbecke
We geloven dat jij veel kunt en we willen dat je veel leert en met een diploma op zak verder gaat. Daarom krijg je les van docenten die met veel enthousiasme hun kennis delen met jou. Daarnaast besteden we extra aandacht aan rekenen en taal, omdat we dat heel belangrijk vinden voor de overgang naar de havo of het mbo. Dat is nu misschien nog ver weg voor jou, maar wij houden er alvast rekening mee.

Bijzonder Thorbecke
We willen dat je het beste uit jezelf haalt. Hard werken en speciale talentprogramma’s voor Sport en Dans helpen je daarbij. Kies een profiel, doe toelating en beleef een geweldige schooltijd bij Thorbecke Merkelbachstraat.

Ben je een erkend topsporter of een topdanser bij Lucia Marthas? Dan kun je bij ons op school in aanmerking komen voor de LOOT- of DAMU-regeling. Dat betekent dat er speciaal voor jou een rooster wordt gemaakt, zodat je school optimaal kunt combineren met trainen.

Leerlingen betalen € 160,- tot € 200,- per jaar voor deze speciale programma’s (uitgezonderd Sportklas).

​Regulier? Jazeker, van harte welkom​​                                                                                                              Leerlingen die niet een specifiek sport- of dansprofiel willen, zijn van harte welkom. De vier uur die andere leerlingen besteden aan hun profiel, kun jij op school besteden aan je studietaken. Elke leerlingen kiest op Thorbecke Merkelbachstraat namelijk Thorbecke-uren. Jij kiest dus vier extra Thorbecke-uren en zal daarom minder huiswerk hebben.

Sfeervol Thorbecke
Omdat onze leerlingen met verschillende profielen bezig zijn, hebben we duidelijk afspraken. Zo blijven we een gezellige school, waar iedereen tot zijn recht komt.

Geen beperking, maar een verrijking!
Het is heel belangrijk om te weten dat een keuze voor een bepaald profiel je niet beperkt in de keuzes voor je vervolgopleiding. Het onderbouwprofiel staat helemaal los van de examenprofielen. Met ons sport- of dansprofiel bieden we je de gelegenheid om de talenten die je op dit gebied hebt verder te ontwikkelen en daarmee je schoolopleiding te verrijken.

De profielen worden in de onderbouw aangeboden. In de bovenbouw is er geen 'vrije ruimte' in het programma, maar het is wel mogelijk om op het Thorbecke eindexamen te doen in een vak dat aansluit bij het profiel: Dans of lichamelijke opvoeding 2 (LO2).

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?